Obwarzanki z serem - oponki

Obwarzanki z serem - oponki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 szklanki
  • jajka

    2 szt.
  • cukier

    6 łyżek
  • ocet

    1 łyżeczka
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • ser biały

    1/2 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je cieniutko (2-3mm) i szklanką wykrawamy koła. Z kolei w każdym kółku kieliszkiem wykrawamy otwór, tak aby powstały obwarzanki. Każde kółko smażymy z obu stron na rozgrzanym głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anonimowy

17.03.2013 13:33
Bardzo dobre, dodałam tylko trochę śmietany, bo ciasto było za suche i nie chciało się zagnieść. Rodzinka pochłonęła wszystkie w mgnieniu oka :-)

Małgorzata106

01.07.2012 14:58
super

marta1371

19.07.2011 21:40
Też takie robię,pyszne

Emilia21

07.10.2010 15:35
pycha

Emilia21

07.10.2010 15:35
pycha

Emilia21

07.10.2010 15:35
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat