Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok z białej czekolady

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 4 tabliczki
masło 1 kostka
żółtko jajek 4 szt
cukier puder 4 łyżki
wafelki kakaowe 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Blok z białej czekolady

Kroki postępowania

1
Czekoladę łamiemy na kawałki, dodajemy masło i całość rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do wystudzenia.
Krok 1 - Blok z białej czekolady foto
2
Następnie w oddzielnym naczyniu ucieramy żółtka wraz z cukrem pudrem na puszystą masę.
Krok 2 - Blok z białej czekolady foto
3
Dodajemy zimną masę czekoladową, dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Blok z białej czekolady foto
4
Następnie formę keksówkę wykładamy folią spożywczą. Na dnie blaszki wykładamy niewielką ilość masy czekoladowej
Krok 4 - Blok z białej czekolady foto
5
Na to układamy warstwę wafelków. Postępujemy tak, aż do wykorzystania składników. Następnie blaszkę z ciastem wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc.
Krok 5 - Blok z białej czekolady foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 07.02.2013 17:25
a gdzie jest zdjęcie gotowego deseru ?
Misiabe 24.06.2012 20:01
ciekawy pomysł
agnieszka137 23.06.2012 23:24
dobre...
Anulka75
Anulka75 23.06.2012 17:55
super
Anulka75
Anulka75 23.06.2012 17:55
super
Michaś 23.06.2012 17:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak