Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śmietankowiec

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 18 proc 3 duże
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
cukier drobny 3/4 szklanki
herbatniki
woda 500 ml
galaretka różowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: śmietankowiec

Galaretkę rozrobiłam we wrzątku. Śmietany zmiksowałam z cukrem. Herbatnikami wyłożyłam blaszkę. Rozrobiłam żelatynę w małej ilości wrzątku. Gdy przestygła zmiksowałam ze śmietaną. Na ciastka wylałam masę śmietanową a gdy zgęstniała wylałam na nią galaretkę. Pozostawiłam w lodówce do zgęstnienia i schłodzenia.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 06.01.2013 15:41
lubię
Stenka 09.12.2012 08:05
szybkie i smaczne
Fiffi 05.09.2012 21:46
ale super wyglądą z tą galaretką
[email protected] 02.08.2012 17:29
mniam
jola1508 25.07.2012 13:13
smakowite!
treonina 23.06.2012 17:27
świetne małe kawałeczki :)
marzenciak1985 23.06.2012 16:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak