Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białe kiełbaski z patelni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej do smażenia wg potrzeby
sól do smaku
pieprz prawdziwy do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
rozmaryn do smaku
Szczypiorek cienki wg uznania
majeranek do smaku
biała kiełbasa 0,5 cienka

Przepis i sposób przygotowania na: Białe kiełbaski z patelni

Białe kiełbaski wieprzowe, cienkie układamy w patelni w spiralę. Wlewamy nieco oleju do smażenia. Wierzch posypujemy solą, pieprzem prawdziwym i majerankiem. Gdy spód się zrumieni, odwracamy kiełbaski delikatnie i teraz ich wierzch posypujemy sola, papryką ostra i rozmarynem. Smażymy aż znów od spodu się przyrumienią.
Ogień nie powinien być zbyt duży, aby kiełbaski wolno się smażyły i kiedy będą z wierzchu rumiane, w środku nie były jeszcze surowe.
Można podawać z pieczywem, albo do ziemniaków, posypane posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Honorata1 26.07.2012 16:04
smaczne :)
Andzia1977
Andzia1977 07.07.2012 22:05
ale apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak