Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

koperty jabłkowe w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 8 szt.
orzechy włoskie 2 łyżki
rodzynki 2 łyżki
ciasto franuskie 1 op.
jajko
płatki migdałowe 2-3 łyżki
dżem 2 łyżki
borówki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: koperty jabłkowe w cieście francuskim

jabłka obrać umyć wydrążyć gniazda nasienne tak aby jabłko zostało w całości,orzechy drobno posiekać i wymieszać z borówkami i rodzynkami,ciasto francuskie wyłożyć na stolnicę posypaną mąką i rozwałkować.Pokroić na kwadraty 12x12cm.Na środku każdego kwadratu ułożyć jabłko napełnić je nadzieniem borówkowym i składać w kopertę.Po wierzchu posmarować rozkłóconym jajkiem układać na blasze posypać płatkami migdałowymi każdą kopertę i upiec w temp.180st.ok.25min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak