Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka konserwowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 3 kg
woda 6 szkl
ocet 10 % 1 szkl
sól łyżka
cukier 9 łyżek
pieprz ziarnisty
ziele angielskie
olej

Przepis i sposób przygotowania na: papryka konserwowa

Z papryki usunęłam pestki. Pokroiłam na kawałki. Umyłam i poukładałam w umyte słoiki. Do każdego słoiczka włożyłam ziele angielskie i ziarenka pieprzu oraz wlałam olej 1 łyżka na pół litrowy słoik. Z wody, octu, soli i cukru przygotowałam zalewę. Gorącą zalałam paprykę. Zamknęłam słoiczki i pasteryzowałam przez 15 minut.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 28.08.2012 08:05
uwielbiam
jasiek 13.08.2012 00:57
jeszcze nie robłiem
paula99926 07.08.2012 09:48
ja już zaczęłam :)
beatkaa153 23.06.2012 21:07
jeszcze trochę i też będę kłaść paprykę do słoików
Monika78 23.06.2012 21:05
uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak