Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortillowe przekąski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

placki tortilli 3 sztuki
szynka gotowana 6 plasterków
pomidor 1 sztuka
ogórki kiszone 3 sztuki
kapusta pekińska 1/2 sztuki
majonez tradycyjny 3 łyżki
ketchup 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tortillowe przekąski

Kroki postępowania

1
Z majonezu (2 łyżki) i ketchupu (1/3 szklanki) robimy sos. Możemy zamiast majonezu dodać sos czosnkowy lub jogurt naturalny, jak kto woli. Układamy placek na talerzu, smarujemy przygotowanym wcześniej sosem.
Krok 1 - Tortillowe przekąski foto
2
Pomidora i kapustę pekińską dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Pomidora kroimy w plasterki, kapustę w paseczki. Ogórki kiszone kroimy w plasterki. Szynkę kroimy w kostkę lub możemy kłaść w całości. Następnie układamy szynkę i warzywa w dowolnej kolejności.
Krok 2 - Tortillowe przekąski foto
3
Placek zawijamy i kroimy na mniejsze części. Gotowe :) Smacznego
Krok 3 - Tortillowe przekąski foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 11.02.2013 13:45
fajny pomysl na przekaske
Ela15 02.09.2012 17:15
fajnie wyglądają
Paweł10 23.06.2012 15:34
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak