Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki z serem żółtym i boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 4
boczek wędzony 4 plasterki
ser gouda 2 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki z serem żółtym i boczkiem

Kroki postępowania

1
Parówki obieramy ze skóry, nacinamy głęboko, tylko uważamy żeby całkowicie nie przekroić na pół.
Krok 1 - Parówki z serem żółtym i boczkiem foto
2
Ser żółty kroimy w cienkie paseczki i wkładamy do środka każdej parówki.
Krok 2 - Parówki z serem żółtym i boczkiem foto
3
Boczek kroimy na cienkie plasterki. Parówki z serem owijamy plasterkami boczku. Wkładamy do formy do pieczenia lub naczynia żaroodpornego i do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160-170 stopni C. Pieczemy około 15-20 minut. Smacznego.
Krok 3 - Parówki z serem żółtym i boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 11.11.2012 21:14
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak