Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki 20 dkg
ryż 1/2 torebki
czosnek 1 ząbek
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 3-4 łyżki
szczypiorek wg uznania
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki z ryżem

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić kostkę, zeszklić na oleju. Dodać do niej posiekany czosnek i chwilę razem smażyć.
Krok 1 - Kurki z ryżem foto
2
Kurki (z braku świeżych użyłam mrożonych) oczyścić, dowolnie pokroić, dodać do cebuli. Smażyć razem kulka minut.
Krok 2 - Kurki z ryżem foto
3
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i wsypać do kurek. Zamieszać, smażyć razem 1-2 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Kurki z ryżem foto
4
Patelnię z kurkami i ryżem zdjąć z ognia, dodać masło.
Krok 4 - Kurki z ryżem foto
5
Powoli mieszać, aż masło się rozpuści i wszystko się połączy. Gotową potrawę posypać posiekanym szczypiorkiem.
Krok 5 - Kurki z ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 10.10.2012 19:10
ale smaczne
jasiek 09.10.2012 22:01
SMACZNE
adam1f 27.07.2012 05:27
dobre
Michaś 26.07.2012 19:40
ale pieknie wyglada :)
Ewa6274879 23.06.2012 16:29
proste, szybkie i przede wszystkim bardzo smaczne jedzonko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak