Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w ziolach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 3 filety
estragon 1 lyzeczka
koperk 1 lyzeczka
jajko 1 szt
sól wg uznania
Pieprz cytrynowy mielony Prymat wg uznania
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
olej 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w ziolach

Filety mintaja nacieramy pieprzem cytrynowym, posypujemy estragonem i koperkiem z obu stron i odstawiamy na pol godziny.
Jajo roztrzepujemy z sola, maczamy filety, obtaczamy w bulce tartej i kladziemy na rozgrzany tluszcz. Smazymy na zloto. Jesli zostanie jajo - polewamy nim smazona rybe.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 23.02.2013 07:57
pycha
m1monika 29.01.2013 12:40
bardzo lubię :-)
Wacław 03.10.2012 11:46
smaczny obiadek !
GGABI 29.09.2012 11:15
smaczny
magduś83 11.08.2012 20:03
ale nabralam ochoty na rybkę :)
dorotka0000025 23.06.2012 14:34
Polecam na obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak