Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolady wieprzowo-pieczarkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg
cebula 1 szt
mąka
sól
pieprz
olej do smażenia
przyprawa do potraw Kucharek
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: rolady wieprzowo-pieczarkowe

Kroki postępowania

1
pieczarki kroimy w dość grubą kostkę i przesmażamy, cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy wszystko lączymy razem dodajemy przyprawy i łyżkę mąki mieszamy
Krok 1 - rolady wieprzowo-pieczarkowe foto
2
karkówkę chuda tniemy na dość grube plastry, rozbijamy je tłuczkiem, solimy i pieprzymy, nakładamy ostudzony farsz, zwijamy je i spinamy patykiem od szaszłyków, obtaczamy je w mące i obsmażamy na oleju
Krok 2 - rolady wieprzowo-pieczarkowe foto
3
dusimy około 40-50 minut, podajemy z ziemniakami i powstałym sosem
Krok 3 - rolady wieprzowo-pieczarkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 16.10.2012 10:08
rewelacja
dorotka0000025 06.08.2012 16:52
wygladaja smacznie
ziutula
ziutula 23.06.2012 16:25
lubię takie mięsko bardzooooo...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak