Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane roladki rybne z cukinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 4 szt.
cebula 1 szt.
czosnek 1 ząbek
masło 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
bazylia 1/2 pęczka
rozmaryn kilka gałązek
sok z cytryny 1 szt.
sól i pieprz
cukinia żółta po 1/2 szt.
cukinia po 1/2 szt.
papryka czerwona po 1 szt.
papryka żółta po 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane roladki rybne z cukinią

rybę jeśli mamy mrożoną to rozmrozić ją umyć osuszyć skropić sokiem z cytryny oprószyć solą i pieprzem,odstawić.Papryki umyć usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paseczki.Cebulę i czosnek obrać i grubo posiekać.Na patelni rozgrzać oliwę wrzucić czosnek z cebulą i zeszklić,dodać paprykę,doprawić do smaku solą i pieprzem wymieszać.Cukinie umyć zetrzeć na tarce o dużych oczkach a następnie poddusić na rozgrzanym maśle.Wystudzić.Zioła umyć osuszyć i posiekać połączyć je z cukinią doprawić do smaku solą i pieprzem jeszcze raz wymieszać.Na filetach rybnych rozłożyć cukinię i zwijać w rulon,pozostałe warzywa ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego a na warzywach układać zawinięte roladki rybne,posypać posiekanym rozmarynem i zapiec w piekarniku w temp.190st.ok.35min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 21.12.2013 10:32
fajny przepis
Motorek 14.01.2013 18:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak