Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołe gołąbki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
cebula 1
ryż 1 szklanka
kasza manna 1 szklanka
jajko 4
sól, pieprz do smaku
kapusta 1 świeża

Przepis i sposób przygotowania na: gołe gołąbki

cebulę smażyć na tłuszczu i wymieszać z mięsem, kapustę poszatkowaną, ryżem i kaszą i jajkami i przyprawiamy (wszystko na surowo). formować kotleciki i smażyć z obu stron na patelni. w ty czasie zagotować litr wody z rosołkiem i łyżkę przecieru pomidorowego. zalać kotleciki wcześniej ułożone w garnku. gotować jedną godzinę (aż wypiją wodę). dobrze smakują z sosem pieczarkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 22.08.2011 17:34
lubię
irenka 28.03.2011 21:37
ciekawy przepis
Jaheira11 21.09.2010 18:43
super:)
Kate131 04.09.2010 07:59
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak