Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z fasolki II.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 0,5 kg
boczek wędzony 15-20 dag dag
koncentrat pomidorowy
kostka rosołowa
parówki cienkie 2-3 sztuki
sól
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z fasolki II.

Fasolkę ugotować z dodatkiem kostki rosołowej (gdy mało słona dosolić). Boczek pokroić w cienkie paseczki i podsmażyć na odrobinie oleju lub smalcu. Gdy fasolka będzie miękka odlać nadmiar wody (ale trochę zostawić), dodać podsmażony boczek, pokrojone w cienkie plasterki parówki i koncentrat. Doprawić do smaku. Zagotować. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak