Jarskie klopsy z fasoli i kapusty.

Jarskie klopsy z fasoli i kapusty.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    30-40 dag
  • główka młodej kapusty

    1
  • cebula

    2 szt
  • bułka tarta

  • jajko

  • sól

  • pieprz

  • plej do smażenia

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Fasolę na noc namoczyć. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie. Kapustę pokroić na ćwiartki, wyciąć głąb i ugotować. Odlać wodę z fasoli i kapusty i wystudzić, a następnie zmielić w maszynce. Masę wyrobić z jajkiem, bułką tartą, posiekaną natką, startą na tarce cebulą i przyprawami. Formować kulki/klopsy, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju. Dobrze smakują z młodymi ziemniaczkami polanymi bułką tartą smażoną na margarynie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

emeslive

03.09.2012 11:03
Fajne danie, podoba mi się :)

Miki

30.08.2012 22:37
super

SYLKA

24.07.2012 22:34
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat