Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarskie klopsy z fasoli i kapusty.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 30-40 dag
główka młodej kapusty 1
cebula 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
sól
pieprz
plej do smażenia
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Jarskie klopsy z fasoli i kapusty.

Fasolę na noc namoczyć. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie. Kapustę pokroić na ćwiartki, wyciąć głąb i ugotować. Odlać wodę z fasoli i kapusty i wystudzić, a następnie zmielić w maszynce. Masę wyrobić z jajkiem, bułką tartą, posiekaną natką, startą na tarce cebulą i przyprawami. Formować kulki/klopsy, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju. Dobrze smakują z młodymi ziemniaczkami polanymi bułką tartą smażoną na margarynie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 03.09.2012 11:03
Fajne danie, podoba mi się :)
Miki 30.08.2012 22:37
super
SYLKA 24.07.2012 22:34
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak