Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z jajkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 30 dag
cebula 3 szt
ziemniaki 10 szt
jajko 5 szt
sól, pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z jajkiem

KIEŁBASĘ POKROIĆ NA MAŁE KRĄŻKI I WRZUCIĆ NA PATELNIE I SMAŻYĆ.
CEBULKĘ POKROIĆ NA PÓŁ KRĄŻKI I TAKŻE WRZUCIĆ NA TŁUSZCZ .ZIEMNIAKI OBRAĆ I POKROIĆ W KOSTECZKĘ I DODAĆ DO KIEŁBASY I CEBULI DUSIĆ NA MAŁYM OGNIU OK 45 MINUT,AZ ZIEMNIAKI BĘDA MIĘKKIE .
WYSMAROWAĆ TŁUSZCZEM NACZYNIE ŻAROODPORNE WŁOŻYĆ WSZYSTKO DO NACZYNIA ,I ZALAĆ WCZEŚNIEJ ROZTRZEPANYMI JAJKAMI.DOPRAWIĆ DO SMAKU.
PIEC W PIEKARNIKU OK 250 MINUT NA ZŁOTY KOLOR .
PODAWAĆ Z KECZUPEM

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 26.06.2012 15:26
mniam
adelajda 24.06.2012 12:15
super zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak