Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki mięsne

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 szt
sól, pieprz do smaku
cytryna 5 łyżki
oliwa 8 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki mięsne

Piersi kurczaka pokroić wzdłuż na paski, oprószyć solą oraz pieprzem. Do miski wlać sok z cytryny, dodać oliwy z oliwek. Włożyć piersi kurczaka i wymieszać. Odstawić na 20 minut. Paski kurczaka wyjąć z marynaty i nakłuć na szaszłyki zawijając je jak w harmonijkę. Szaszłyki ułożyć na rozgrzanej patelni i piec przez około 5 minut, następnie przełożyć na drugą stronę i znów piec przez kolejne 5 minut. Podawać z surówką i keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 23.06.2012 16:23
też robię...z piersi kurczaka sa szybko gotowe :)
anja3107 23.06.2012 10:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak