Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne zalewany wrzątkiem

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 1 kg
wrzątek
sól do smaku
czosnek 1 główka
koper świeży 2

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne zalewany wrzątkiem

Ogórki myjemy i ucinamy końcówki. Solimy. Dodajemy pokrojony wraz z łodygą koperek. Wrzucamy również ziele angielskie, obrany czosnek oraz liście laurowe. Zalewamy wrzątkiem tak aby ogórki były przykryte wodą. Z ogóry obciążamy talerzem i zostawiamy w temperaturze pokojowej na dwa dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 24.08.2012 09:59
extra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak