Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowana mortadela

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 50 dag
jajko 2-3 sztuki
mąka pszenna 2 łyżki
bułka tarta pikantna 1 szkl
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowana mortadela

Mortadele kroimy w średniej grubości plastry. Następnie obtaczamy w mącę, w jajkch doprwionych solą i pieprzem i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony do zrumienienia.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 24.02.2014 23:27
w dziecinstwie bardzo lubilam
RenataZ-et 10.09.2013 21:32
często robię
adelajda 12.08.2013 08:50
mój syn taką lubi !
Adam/ZUB3R 23.12.2012 11:15
tanio i smacznie
Habibi 16.09.2012 14:57
Przypomniało mi isę dzieciństwo :) Lubię takie mortadelowe kotleciki :)
Laila2786 23.08.2012 09:20
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak