Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowo koperkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 0,5
olej 1 łyżeczka
koperek
masło 3 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana 12% 0,5 szklanki
bulion 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowo koperkowy

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, szczypiorek siekamy. Cebulę smażymy na oleju, odkładamy na talerzyk, do tej samej patelni dodajemy masło, rozpuszczamy, następnie dodajemy mąkę energicznie mieszając (ok 1 minuty). Następnie zalewamy bulionem (cały czas mieszając), śmietanką, a na koniec dodajemy cebulę i koperek, gotujemy ok 3 minut i gotowe:) SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 11.08.2011 19:07
Z koperkiem jak najbardziej :)
ewelina/bunia 04.09.2010 11:10
jakoś nie podoba mi się to połaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak