Sos cebulowo koperkowy

Sos cebulowo koperkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    0,5
  • olej

    1 łyżeczka
  • koperek

  • masło

    3 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana 12%

    0,5 szklanki
  • bulion

    300 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, szczypiorek siekamy. Cebulę smażymy na oleju, odkładamy na talerzyk, do tej samej patelni dodajemy masło, rozpuszczamy, następnie dodajemy mąkę energicznie mieszając (ok 1 minuty). Następnie zalewamy bulionem (cały czas mieszając), śmietanką, a na koniec dodajemy cebulę i koperek, gotujemy ok 3 minut i gotowe:) SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sarenka

11.08.2011 19:07
Z koperkiem jak najbardziej :)

ewelina/bunia

04.09.2010 11:10
jakoś nie podoba mi się to połaczenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat