Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kukurydziane muffiny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka kukurydziana 1 szklanka
mąka pszenna 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżka
sól szczypta
jajko 2 szt
cukier drobny 3/4 szklanki
kefir 0,5 szklanki
olej 0,5 szklanki
DODATKOWO:
bita śmietana
POSYPKA
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: kukurydziane muffiny

W misce wyrobiłam ciasto mieszając mąki, proszek do pieczenia, sól, sodę, jajka, cukier, kefir i olej. Wypełniłam papilotki do połowy (wyszło mi 14 szt) i upiekłam w 180 stopniach przez około 25 minut.
Udekorowałam gotową bitą śmietaną i posypką.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 27.01.2014 20:46
Śliczne :) na pewno były pyszne .
matesko 11.12.2012 12:09
warto wypróbować
Rafał10 27.08.2012 09:38
mniam WYŚMIENITE!
Karolciaf1990 23.06.2012 22:18
jakie ładniutkie :)
Betka 23.06.2012 11:06
mniam pychota;)
jola1508 23.06.2012 10:31
mniam mniam
agnieszka137 22.06.2012 22:58
świetne!
Karolcia12 22.06.2012 22:15
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak