Zapiekanka M

Zapiekanka M

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaronu

    1 op
  • szpinaku mrożonego

    1 op.
  • sera lazur (lub innego pleśniaka wg gustu)

    kawałek
  • czosnku

    do woli
  • masła

    2 łyżki
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szybka, smaczna, po Męsku :)
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy.
Szpinak rozmrażamy na maśle, dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek (4-5 ząbków - jak ktoś lubi), doprawiamy pieprzem i solą. Chwilę dusimy. Nagrzewamy piekarnik. Naczynie żaroodporne lub inna formę, smarujemy tłuszczykiem, wykładamy warstwę makaronu, na to szpinak i pokruszony lub pokrojony w plasterki ser, następnie znowu makaron, szpinak i ser itd. Na wierzchu powinien zostać serek. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Termoobieg, temperatura 180-200 ok 20 minutek...

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kochanyptysiu

26.09.2011 18:02
mniam,szpinak i feta to doskonałe połączenie:)

Karolina92

24.03.2011 18:30
ponownie coś pysznego :)

Aida

25.11.2010 12:20
witam wśród Szpinakowych Uwielbiaczy :) smacznego!

kasiurek

25.11.2010 10:09
uwielbiam szpinak więc już mi się podoba;)

agnieszka189

05.10.2010 13:15
smakowite

Aida

08.08.2010 19:03
tak, niebo w gębie :)

Malinka

07.08.2010 23:21
Szpinak w zapiekance-pychota!

Aida

29.07.2010 08:29
tym bardziej, że wykonał ją laik \"kuchenny \" :) mniam!

Natalia/tubisiek

28.07.2010 11:03
smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat