Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 30 dkg
marchew 1 szt
seler 1/4 szt
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 płaska łyżka
makaron nitki 1 szklanka
śmietana 30% 1/2 szkl
przecier ogórkowy 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Mięso umyć i włożyć do garnka, zalać wodą (około 2 litry), wsypać kucharek i zagotować. Następnie wrzucić pokrojone jarzyny i gotować około 40-50 minut na niewielkim ogniu. Do wywaru wrzucić makaron i dodać przecier. Gotować około 10 minut. Zupę zabielić śmietaną, doprawić do smaku pieprzem oraz maggi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motyl 24.06.2012 17:49
pyszna
Marko 23.06.2012 18:05
super
Justyna Jussstiii 22.06.2012 22:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak