Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w musztardzie francuskiej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 60 dag
sól do smaku
Musztarda francuska Prymat 1/2 słoiczka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w musztardzie francuskiej

Żeberka wieprzowe nacieram dość dokładnie solą. Oprószam pieprzem czarnym mielonym. Również obficie smaruję musztardą francuską. Odstawiam do lodówki na noc. Następnego dnia do naczynia żaroodpornego wrzucam pokrojone w ćwiartki ziemniaki. Na wierzch kładę żeberka. Całość wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C. Zapiekam około 60 minut. Po tym czasie naczynie wyjmuję. Żeberka przekładam na dół, zaś ziemniaki wstawiam na górę tak aby było na żeberkach. Wstawiam ponownie do piekarnika. Temperaturę zmniejszam do 160°C i zapiekam kilkadziesiąt minut do momentu, aż ziemniaczki zaczną się rumienić. Upieczone żeberka podajemy z ziemniaczkami. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 07.12.2013 12:06
To by mi smakowało :)
ewelinapac 18.02.2013 20:27
świetne te żeberka
hahanka 12.07.2012 19:49
super pomysł!
ben-ka 24.06.2012 22:03
lubię żeberka i często je robię bo są bardzo smaczne:)
MAR3STA 23.06.2012 19:25
smaczny obiadek
Katarzyna/kate1980 22.06.2012 23:23
super
matriasik 22.06.2012 20:13
To się nazywa prawdziwy posiłek!
ttrytka 22.06.2012 20:11
uwielbiam żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak