Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekki deser

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 op.
mleko 1/2 l.
galaretka truskawkowa 1 szt.
śmietana 30% 1 szkl.
czekolada gorzka 1/2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: lekki deser

budyń ugotować w/g opisu na opakow.po zagotowaniu się wylać jeszcze ciepły do pucharków 6 szt.Galaretkę rozpuścić w mniejszej ilości wrzątku jak zacznie tężeć wylać na budyń.Wstawić do lodówki śmietanę ubić na sztywno nakładać do szprycy i dekorować deser wyjęty z lodówki,po wierzchu posypać startą czekoladą i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 28.02.2014 14:57
pyszny deser
Wacław 23.02.2013 15:01
bardzo smaczny
mamusia1 30.07.2012 09:32
super szybki i delikatny!
Justyna87 22.06.2012 17:58
pyszne
Amellia 22.06.2012 17:47
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak