Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta jabłkowa I

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
margaryna 1/2 kost.
żółtko jajek 2 szt.
cukier puder 1 szkl.
budyń śmietankowy 1 szt.
mleko 1/2 l.
jabłka 2 szt.
galaretka cytrynowa 1 szt.
rodzynki 2 łyżki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: tarta jabłkowa I

mąkę przesiać na stolnicę z solą dodać margarynę,żółtka i cukier puder posiekać nożem,z powstałego ciasta uformować kulę zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce ok.30min.Wyjąć ciasto rozwałkować włożyć ciasto do natłuszczonej formy nadmiar ciasta obciąć i ponownie wstawić do lodówki tym razem na 2 godz.Wyjąć ciasto nakłuć widelcem i upiec w temp.180st.ok.15min.Budyń ugotować w/g opisu na opakow.w mniejszej ilości mleka,po zagotowaniu wylać na upieczone ciasto.Jabłka umyć nie obierać pokroić w cienkie plasterki i układać na wystudzonym budyniu,posypać rodzynkami.Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku odstawić do stężenia jak zacznie tężeć to polać po wierzchu ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 08.01.2014 13:05
wygląda super
Ada-Gaba 02.10.2013 07:29
wygląda wspaniale
pajbek 25.09.2013 04:50
Musi być pyszna :-)
caralajna 01.09.2012 09:02
naprawdę piękna :)
EWI 22.06.2012 17:43
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak