Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

opieńki - sałatka do słoików

5.0
(32)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

opieńki 3 kg
marchew 1 kg
cebula 1 kg
olej 2 szklanki
koncentrat pomidorowy 2 słoiczki
keczup pikantny 250 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2-3
ziele angielskie 5 ziaren
ocet 6 łyżek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: opieńki - sałatka do słoików

grzyby opłukałam i ugotowałam z lekko osolonej wodzie. Marchew potarkowałam a cebulę pokroiłam w krążki i zeszkliłam. Grzyby zmieszałam z marchewką i cebulą. Dodałam olej, koncentrat, keczup, liść laurowy, ziele, ocet, sól i pieprz. Wymieszałam i dusiłam przez 40 minut często mieszając.
Można zamykać w wyparzone słoiki na gorąco lub pasteryzować kilkanaście minut.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 14.01.2013 10:34
skorzystam
adelajda 15.07.2012 07:56
ciekawy przepis !
Betka 23.06.2012 11:08
uwielbiam takie sałatki;) w ogóle bardzo lubię grzybki;)
paula99926 22.06.2012 21:41
naprawdę są super w smaku. w tamtym roku zrobiłam tylko pare słoiczków na spróbowanie, ale w tym, głównie takie będę robiła :)
1j1o1l1a1 22.06.2012 21:37
tez muszę coś pokombinować, bo same zamarynowane, jakoś nie poszły przez zimę:)
EWI 22.06.2012 17:44
super
edita15 22.06.2012 17:33
ciekawy przepis
tom 22.06.2012 17:30
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak