potrawka wołowo-wieprzowa

potrawka wołowo-wieprzowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina mielona

    20 dkg
  • mielona wieprzowina

    20 dkg
  • sok pomidorowy

    1 szklanka
  • wino białe wytrawne

    1 szklanka
  • oliwa

    2 łyżki
  • marchew

  • cebula biała

  • czosnek

    2-3 ząbki
  • liść laurowy

  • sól, pieprz

  • bazylia

    2-3 łyżki
  • boczek wędzony

    10 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

boczek pokroić w kostkę.marchew oraz czosnek i cebulę drobno posiekać.na oliwie podsmażyć boczek z warzywami,dołożyć mielone mięso,mieszając,smażyć razem ok.10 min.wlać sok pomidorowy i wino,dodać liść laurowy.dusić na małym ogniu 30 min.przyprawić solą,pieprzem i bazylią,wymieszać.podawać z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

annamariakowalczyk3

24.07.2010 16:19
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat