Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka wołowo-wieprzowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina mielona 20 dkg
mielona wieprzowina 20 dkg
sok pomidorowy 1 szklanka
wino białe wytrawne 1 szklanka
oliwa 2 łyżki
marchew
cebula biała
czosnek 2-3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
sól, pieprz
bazylia 2-3 łyżki
boczek wędzony 10 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka wołowo-wieprzowa

boczek pokroić w kostkę.marchew oraz czosnek i cebulę drobno posiekać.na oliwie podsmażyć boczek z warzywami,dołożyć mielone mięso,mieszając,smażyć razem ok.10 min.wlać sok pomidorowy i wino,dodać liść laurowy.dusić na małym ogniu 30 min.przyprawić solą,pieprzem i bazylią,wymieszać.podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 24.07.2010 16:19
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak