Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,5 kg
pieczarki 20 sztuk
wędlina 50 dag
mięso wieprzowe 20-30 dag
Liść laurowy suszony Prymat wg uznania
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z pieczarkami

Kapustę odcisnąć, pokroić, zalać wodą, postawić do gotowania. Dodać liść laurowy.

Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Wędliny (użyłam resztki świąteczne) pokroić i podsmażyć na oleju.
Dodać do kapusty razem z pieczarkami.
Mięso (miałam pieczone od obiadu) pokroić i dodać do kapusty. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na rozgrzanym oleju.
Dodać do bigosu. Doprawić do smaku, gotować do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agunesu 22.06.2012 17:14
fajny pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak