Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z serem i skwarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaronu 1 opakowanie
sól i pieprz do smaku
boczku 20 dag
olej
twaróg 2 kostki
jogurt grecki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z serem i skwarkami

Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy.
Ser rozrabiamy z solą, pieprzem i jogurtem greckim.
Boczek kroimy w kostkę i smażymy na oleju w nieco większej ilości tłuszczu.
Gorący makaron polewamy ciepłym tłuszczem ze skwarkami. Dokładnie mieszamy.
Następnie dodajemy rozrobiony ser twarogowy i mieszamy. Spożywamy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 23.06.2012 01:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak