Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w cebulowo-pieczarkowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
kasza manna 2 łyżki
mąka do obtaczania
cebula 3,5 sztuki
pieczarki 15 sztuk
kostka rosołowa 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 sztuki
ziele angielskie wg uznania
koncentrat pomidorowy 1-2 łyżki
sól d smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w cebulowo-pieczarkowym sosie

Do mięsa dodać kasze mannę, drobno pokrojoną połówkę cebuli. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Formować pulpety i obtaczać w mące.

Pozostałą cebule obrać, pokroić w plastry. Pieczarki umyć, pokroić w plastry albo na ćwiartki.

Na patelni rozgrzać olej, dodać cebule i zeszklić. Następnie dodać pieczarki i razem przesmażyć.

Przełożyć do rondla, podlać sporą ilością wody, dodać kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie. Dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać.

Włożyć przygotowane pulpety, doprawić do smaku i dusić razem ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria2911 22.06.2012 18:09
smakowicie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak