Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rybka po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 1/2 kg
cebula 3 szt
koncentrat pomidorowy 1 szt
marchew 1 szt
sól, pieprz do smaku
ocet do smaku
pietruszka 1 szt
seler 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rybka po grecku

Filety pokroić i kawałki , posolić , obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Przełożyć do naczynia , w którym ryba będzie podawana. Marchew , pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w pół talarki , podsmażyć na oleju , dodać starte warzywa. Chwilę smażyć i dodać koncentrat pomidorowy. Następnie zalać gorącą wodą i wszystko razem dusić , aż warzywa będą miekkie Na koniec doprawić solą , pieprzem , cukrem i octu. Gotowym sosem polać usmażoną rybę i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 24.06.2012 12:16
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak