Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe jajka pod majonezem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
pieczarki 8 sztuk
szczypiorek posiekany 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez w uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe jajka pod majonezem

Pieczarki umyć, drobno pokroić, przesmażyć na maśle. Przestudzić. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przekroić na połowy. Wyjąć, żółtka i rozdrobnić je widelcem. Dodać do nich pieczarki i szczypiorek. Wymieszać, doprawić do smaku. Nałożyć na połówki jajek. Ułożyć na półmisku, polać majonezem.
Majonez można połączyć z jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 22.06.2012 15:48
ciekawe te jajka
elka4621 22.06.2012 14:57
super
elka4621 22.06.2012 14:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak