Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone udka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 5 sztuk
cebula 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone udka

Mięso umyć, osuszyć, podsmażyć na rozgrzanym oleju, kostkę rosołową rozprowadzić w gorącej wodzie i podlać mięso, dodać obraną i pokrojoną cebulę. Oprószyć solą i pieprzem, wymieszać uzupełniając wodę. Doprawić do smaku i dusić do miękkości udek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elka4621 22.06.2012 14:58
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak