Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikatna fasolka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 25 dag
pomidory 2 szt
cebula 2 szt
olej 4 łyżki
ketchup 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
majeranek
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Pikatna fasolka

Fasolkę oczyścić, opłukać, pokroić na 3-centymetrowe kawałki i ugotować w osolonej, trochę pocukrzonej wodzie. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę, a cebulę w drobną kostkę. Zeszklić cebulę na oleju, dodać pomidory, dusić około 3 minut. Dodać przyprawy i koniecznie szczyptę cukru. Na końcu dodać fasolkę i dusić jeszcze 2 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 06.04.2013 22:47
smaczna fasolka
mariel78 25.08.2012 23:12
smaczne
Ewelina47 24.07.2012 22:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak