Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowy miś

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 3 szklanki
mleko 1 szklanka
marmolada wiśniowa 200 gram
cukier 2/3 szklanki
cukier waniliowy 16 gram
palma 1/2 kostki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
kakao 4 łyżeczki
polewa czekoladowa wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowy miś

Palmę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodawać jajka i cały czas ucierać. Wszystkie sypkie składniki dokładnie wymieszać. Do utartej z cukrem i jajkami palmy dodawać na przemian sypkie składniki, mleko i marmoladę. Dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej blaszki (ja użyłam foremki w kształcie misia, ale można użyć innej), wyrównać powierzchnię. Piec w 180 stopniach przez ok.45 minut (sprawdzić patyczkiem). Ciasto przestudzić i polać dowolną polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 26.06.2013 15:39
ślicznie wyglada i na pewno smaczny
Sroczka 13.08.2012 23:41
Fajny misiaczek.
Kas2 03.08.2012 13:37
o jaki genialny!
Andysz 30.07.2012 10:26
ale ładny;)
ilka_86 24.07.2012 17:40
ale fajny
Magdalena/Madija 10.07.2012 09:10
fajny;)
Hanna5 22.06.2012 15:50
apetyczny ten miś!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak