Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane szynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
szynka 4 plastry
żółty ser 2 plastry
szczypiorek 1/2 pęczka
majonez 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane szynką

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przekroić na połowy. Wyjąć żółtka. Szynkę i ser pokroić w paski a później w małą kosteczkę. Szczypiorek opłukać, drobno posiekać.
Żółtka rozkruszyć widelcem albo też pokroić w kostkę, szynkę, ser, szczypiorek i żółtka wymieszać połączyć majonezem, doprawić do smaku. Przygotowanym farszem napełniać połówki jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.02.2013 16:04
lubię nadziewane jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak