Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ziemiaczane na mleku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kilogram
mleko 1 litr
mąka 5 dag.
jajko 2 sztuki
sól - -

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziemiaczane na mleku

Ziemniaki ugotować w łupinkach, wystudzić, obrać ze skórki, zmielić przez maszynkę. Ziemniaki połączyć z mąką i żółtkami, wyrobić ciasto. Z białek ubić pianę i wymieszać z ciastem. Łyżką nabierać ciasto, kłaść na wrzącą wodę i gotować do czasu wypłynięcia klusek na powierzchnię wody. Kluski podawać osolonym, gorącym mlekiem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.12.2013 23:49
moje ulubione
Ibag24 04.09.2012 09:24
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak