Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszkatołówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Gałka muszkatołowa cała Prymat 2 szt
anyż trochę
rumianek trochę
kardamon trochę
melisa trochę
majeranek trochę
Cynamon mielony Prymat trochę
cukier brązowy 20 dag
koniak 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Muszkatołówka

Gałki muszkatołowe rozdrobnić, dodać niewielką ilość sproszkowanego anyżu, koszyczków rumianków, kardamonu, majeranku, melisy, goździków, cynamonu, wsypać brązowy cukier. Zalać koniakiem, odstawić na 6 tygodni, po tym czasie filtrować, przelać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak