Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka po mazursku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 5 sztuk
mleko 1,5 szklanki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól - do smaku
cukier - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka po mazursku

Marchewkę obrać, pokroić na paski, zalać niewielką ilością wrzątku. Kiedy zmięknie dodać mleko i ugotować. Kiedy będzie miękka dodać mąkę, cukier oraz sól do smaku. Przed podaniem dodać masło. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 03.08.2012 18:05
takiej jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak