Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty ziemniaczane z jabłkami i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 800 g
jajko
ser żółty 150 g
cebula
mąka 2 łyżki
keczup pikantny 4 łyzki
tłuszcz
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty ziemniaczane z jabłkami i serem

Ziemniaki zetrzeć na tartce o drobnych otworach wraz z cebulą , odcedzamy tylko sok , masę ziemniaczaną łączymy z jajkiem , przesianą mąką a całość doprawić przyprawami . Kładziemy niewielka łyżką cieniutkie placuszki na silnie rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na złoty kolor . Blachę do pieczenia zaś wyłożyć folią aluminiową , układamy na niej usmażone placuszki . Jabłka obrać przekroić na pół , tylko musimy usunąć gniazda pokroić je w cząstki poukładać na plackach , polać keczupem posypać serem startym i zapiekać w 180 st. do momentu aż zauważymy że serek sie stopił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

3trzecia3 27.08.2012 21:07
PYCHOTA!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak