Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z musztardowym sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
szynka 3 plastry
szczypiorek 1/4 pęczka
musztarda do smaku
majonez w uznania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z musztardowym sosem

Szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połowy. Szynkę i szczypiorek połączyć, wymieszać z majonezem, dodać musztardę. Jeśli lubimy sos ostry, musztardy dodajemy więcej. Jeśli chcemy trochę zaostrzyć smak musztardą to dodajemy jej niewiele. Przygotowanym sosem polewamy połówki jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak