Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ogórka kiszonego i dyni

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1/2 kg.
ogórki kiszone 15 dag.
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżki
sól - do smaku
cukier - do smaku
natka pietruszki - -

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ogórka kiszonego i dyni

Dynię obrać, usunąć pestki z miąższem, pokroić. Zalać małą ilością wrzątku, ugotować. Do miękkiej dodać obrane i pokrojone w kostkę ogórki, dodać cukier i posolić do smaku. Całość wymieszać, opruszyć mąką, dodać masło, natkę pietruszki, poddusić. Sałatka super smakuje do podana do dań mięsnych. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 30.08.2012 10:19
nie przepadam za dynią;/
maciek7 16.08.2012 20:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak