Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5
cebula biała 1
olej do smażenia
mięso mielone 20 dag
Szczypiorek cienki 1 pęczek
koperek do smaku
sól do smaku
majonez tradycyjny do smaku
ketchup do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Jajka gotujemy na twardo czyli około 8minut. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso mielone z cebulką. Następnie obieramy jajka, przekrawamy je na pół, wyjmujemy żółtka. Żółtka mieszamy z mięsem mielonym i posiekanym drobno szczypiorkiem. Do smaku dodajemy koperek, pieprz ziołowy i sól. Dokładnie mieszamy. Z farszu tworzymy kulki i kładziemy je na białka. Na wierzch każdego faszerowanego jajka kładziemy odrobinę majonezy i ketchupu. Wkładamy do lodówki na co najmniej 20 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek 10.11.2012 19:40
tradycyjna pyszność
Andysz 07.07.2012 08:37
pychotka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak