Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5
  • cebula biała

    1
  • olej do smażenia

  • mięso mielone

    20 dag
  • Szczypiorek cienki

    1 pęczek
  • koperek

    do smaku
  • sól do smaku

  • majonez tradycyjny

    do smaku
  • ketchup

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo czyli około 8minut. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso mielone z cebulką. Następnie obieramy jajka, przekrawamy je na pół, wyjmujemy żółtka. Żółtka mieszamy z mięsem mielonym i posiekanym drobno szczypiorkiem. Do smaku dodajemy koperek, pieprz ziołowy i sól. Dokładnie mieszamy. Z farszu tworzymy kulki i kładziemy je na białka. Na wierzch każdego faszerowanego jajka kładziemy odrobinę majonezy i ketchupu. Wkładamy do lodówki na co najmniej 20 minut. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Janek

10.11.2012 19:40
tradycyjna pyszność

Andysz

07.07.2012 08:37
pychotka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat