Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa zabielana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

włoszczyzna 25 dag.
śmietana 10 dag.
mąka 1,5 łyżki
sól - do smaku
szczaw 15 (pasteryzowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa zabielana

Włoszczyznę obgotować w wodzie, posolić do smaku, odcedzić, dodać oczyszczony i pokrojony na drobno szczaw. Mąkę rozrobić w niewielkiej ilości wywaru, połączyć z całością. Na koniec dodać śmietanę, posolić do smaku. Zupę można podawać z ziemniakami lub ugotowanymi na twardo jajkami. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 07.02.2013 19:08
choć ja robię troszkę inaczej to i tak z chęcią bym się poczęstowała :)
maciek7 18.08.2012 22:15
super
Justyna Jussstiii 22.06.2012 22:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak