Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczano - buraczkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
buraki czerwone 2 sztuki
masło 3-5 dag
mleko 1/4 litra
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczano - buraczkowe

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Gotowe ubijamy tłuczkiem. Masło roztapiamy na ogniu i dodajemy do ziemniaków i doprawiamy do smaku solą. Buraczki myjemy a następnie gotujemy. Gotowe odkładamy by przestygły a następnie obieramy. Kroimy w mniejsze kawałki i rozgniatamy blenderem. Do buraków dokładamy po łyżce ziemniaków, dolewamy mleko i miksujemy do pożądanej konsystencji. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 12.05.2013 07:15
Ciekawy pomysł, musi być super
RenataZ-et 28.06.2012 20:43
pomysłowe :)
bami 22.11.2011 16:59
Interesujący mix :)
Anna210 22.01.2011 10:47
super, musze wyprobowac :)
IlonaAlbertos 10.07.2010 16:24
Fajne połączenie, kolorowe- idealne dla maluszka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak